Sozopol > Sunny > 11denní > Plná penze

Bulharsko, Sozopol, Sunny, za <span>28.790</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 28.790    SLEVA 9%
  • Plná penze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 09.07.2024 do 19.07.2024
  • LAST MINUTE

****Sunny – Sozopol (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 3.3/5, celkem hodnoceno 4x    Přečíst >>>

Hotel Sunny je nově postavený rodinný komplex, který se nachází v klidném prostředí asi 800 m od centra malebného historického letoviska Sozopol a pouhých 200 m od pěkné písčité pláže. V blízkosti hotelu mohou hosté nalézt nákupní možnosti, restaurace, bary, diskotéky, obchody, tradiční trhy a možnost využití turistického vláčku. Mezinárodní letiště Burgas je vzdáleno 36 km.

Hotel nabízí moderní vstupní halu s recepcí, trezory (za poplatek) a lobby barem, hlavní restauraci, WiFi zdarma v lobby, společenskou místnost se satelitní TV, úschovnu zavazadel, masážní salon, saunu, solárium, fitness centrum, venkovní bazén s dětskou částí, bar u bazénu, opalovací terasu s bezplatnými lehátky a slunečníky a parkoviště.

Ubytování zahrnuje pohodlné dvoulůžkové pokoje s možností až dvou přistýlek pro děti. Pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, telefonem, klimatizací, rádiem, satelitní TV, minibarem a balkonem s výhledem na moře nebo do okolí. Dětská postýlka a vysoká židlička jsou k dispozici na vyžádání, a pokoje s výhledem na moře jsou k dispozici za poplatek.

Stravování zahrnuje snídaně formou bufetu a možnost objednání servírovaných večeří s výběrem z menu a salátovým bufetem (nápoje za poplatek).

Hotel Sunny nabízí příjemnou atmosféru a relaxaci na klidném místě v blízkosti pláže. K dispozici jsou různé sportovní aktivity, včetně fitness centra, stolního tenisu, šipek a vodních sportů na pláži. Hosté mohou využívat masážního salonu, sauny a solária. Za poplatek jsou k dispozici internet, trezory, večeře, masáže, sauna, solárium a vodní sporty na pláži. Přístup na pláž je snadný, a na pláži jsou dostupné služby plážových barů a pronájem lehátek se slunečníky za poplatek. Sunny Hotel slibuje pohodlný a zábavný pobyt pro rodiny i jednotlivce hledající klidné a pohodlné ubytování na bulharském pobřeží Černého moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Sozopol

Sozopol má strategickou polohu na skalnatém poloostrově podél jižního pobřeží Černého moře v Bulharsku, přibližně 35 kilometrů jižně od Burgasu. Díky své jedinečné geografii se město nachází na úzkém pruhu země, který zasahuje do moře a nabízí ohromující výhled na azurové vody a okolní pobřeží. Poloostrov je s pevninou spojen úzkou šíjí, což dává Sozopolu malebné a útulné prostředí. Tato ideální pobřežní poloha nejenže poskytuje podmanivou mořskou krajinu, ale také přispívá k historickému významu města jako námořního centra.

S historií sahající přes 2 600 let je Sozopol jedním z nejstarších měst na bulharském pobřeží Černého moře. Jeho kořeny lze vystopovat do starověkého thráckého osídlení a město bylo svědkem vlivu různých civilizací, včetně řeckého a římského období. Staré město Sozopol je důkazem této bohaté historie s dochovanými architektonickými skvosty, jako je kostel sv. Zosima a antické divadlo. Klima Sozopolu je ovlivněno jeho pobřežní polohou a má středomořské podnebí s horkými a suchými léty, což z něj činí atraktivní destinaci pro plážové návštěvníky. Mírné zimy dodávají městu celoroční přitažlivost a vytvářejí příjemné prostředí jak pro historické poznávání, tak pro přímořskou relaxaci.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Sozopolu + předpověď

SOZOPOL počasí

Sozopol a jeho krásné pláže

Sozopol je oblíbenou turistickou destinací, která přitahuje návštěvníky svým historickým šarmem, kulturními akcemi a krásnými plážemi. Městská Central Beach, umístěná blízko Starého Města, je vyhledávaným místem pro opalování a koupání, s pozadím starobylých zdí a kouzelné architektury. Pláž Harmani, táhnoucí se podél nové části Sozopolu, poskytuje prostornější prostředí s řadou plážových zařízení. Obě pláže se vyznačují čistou vodou a pohodovou atmosférou, která láká turisty k odpočinku a obdivování pobřežní krásy. Turistickou scénu Sozopolu dále obohacuje festival umění Apollonia, každoroční událost oslavující různé formy umění, včetně hudby, divadla a literatury. Tento letní festival přitahuje umělce a kulturní nadšence a přidává městu živý kulturní rozměr.

Okolí Sozopolu nabízí také několik atraktivních pláží. Pláž Kavatsi, nacházející se jižně od Sozopolu, je známá svým nedotčeným prostředím a možnostmi vodních sportů. Pláž Smokinya, klidné místo obklopené přírodou, poskytuje útočiště pro ty, kteří hledají klidnější pobřežní zážitek. Pláž Duni, součást letoviska Duni, nabízí kombinaci písečných pobřeží a rekreačního vybavení. Dále na jih se nachází pláž Alepu, poblíž řeky Ropotamo, která poskytuje odlehlé místo s malebnou krajinou. Tyto různé pobřežní možnosti uspokojí různé preference a zajistí, že návštěvníci Sozopolu a jeho okolí najdou ideální plážové prostředí pro svůj přímořský odpočinek.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Sozopol a jeho historické či přírodní památky

Region Sozopol je posetý historickými památkami, které odrážejí bohatou minulost města. Staré město je živé muzeum s dobře zachovalou středověkou architekturou a starověkými památkami. Kostel sv. Zosima ze 17. století je významnou památkou s krásnými freskami a unikátním dřevěným ikonostasem. Starověké divadlo Sozopol, archeologický poklad z 5. století před naším letopočtem, nabízí pohled do starověké řecké a římské historie města. Historickou zkušenost dále obohacuje Archeologické muzeum v Sozopolu, kde jsou vystaveny artefakty od thráckého a řeckého období až po římské období. Procházka úzkými dlážděnými uličkami odhaluje okouzlující domy a zbytky starověkých městských hradeb, což přispívá k atmosférické cestě minulostí Sozopolu.

Přírodní památky v okolí Sozopolu přispívají k půvabu regionu. Přírodní rezervace Ropotamo, která se nachází nedaleko, je chráněná oblast známá svými rozmanitými ekosystémy, včetně lesů, mokřadů a meandrující řeky Ropotamo. Bažina Arkutino, která je součástí rezervace, je útočištěm pro pozorovatele ptactva a nabízí stanoviště pro různé druhy ptáků. Pohoří Strandža, táhnoucí se severozápadně od Sozopolu, poskytuje malebnou kulisu se svěžími lesy, loukami a tradičními vesnicemi. Mys Arkutino, který se nachází podél pobřeží Černého moře, nabízí úchvatné výhledy a je známý svými unikátními skalními útvary. Průzkum těchto přírodních památek umožňuje návštěvníkům spojit se s biodiverzitou regionu a ponořit se do nedotčené krajiny, která doplňuje historické kouzlo Sozopolu.

V Sozopolu najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Kromě historických a přírodních zajímavostí Sozopol nabízí širokou škálu zážitků, které odhalují jeho živou kulturu a místní tradice. Staré město Sozopol je rájem pro ty, kteří mají zájem o tradiční bulharskou architekturu a řemesla. Návštěvníci mohou navštívit řemeslné dílny a galerie, kde místní řemeslníci předvádějí své dovednosti v keramice, řezbářství a tradičním bulharském vyšívání. Nákup ručně vyrobených suvenýrů od těchto řemeslníků dodává návštěvě osobní nádech a podporuje rozkvět umělecké komunity města.

Kulturní kalendář Sozopolu je plný událostí, které město přivádějí k životu. Festival umění Apollonia je hlavním bodem, který přitahuje umělce z celého světa. Akce zahrnuje koncerty, divadelní představení a umělecké výstavy, které během léta promění Sozopol v kulturní centrum. Pro ty, kteří mají rádi místní kuchyni, je nutností prozkoumání rybích restaurací podél nábřeží. Pobřežní poloha Sozopolu z něj činí ráj pro milovníky mořských plodů a návštěvníci si mohou vychutnat čerstvě ulovené ryby, mušle a další černomořské pochoutky. Tradiční bulharské jídlo, kavarma, pomalu vařené maso a zelenina, je také kulinářským požitkem, který si nesmíte nechat ujít. Zapojit se do neuspěchaného tempa života, vychutnat si klidné jídlo s výhledem na moře a účastnit se kulturních akcí poskytuje všestranný a obohacující zážitek pro ty, kteří objevují jedinečné kouzlo Sozopolu.

Věděli jste, že ...

.. okolí Sozopolu přineslo několik objevů thráckých hrobek, které ukazují bohatou historii města? Jedna taková hrobka, známá jako Southern Tomb, odhalila cenné artefakty, včetně keramických nádob a šperků, a vrhla světlo na thráckou civilizaci, která kdysi v regionu prosperovala.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *