Ravda > Elvira > 11denní > Light All inclusive

Bulharsko, Ravda, Elvira, za <span>15.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 15.190    SLEVA 31%
  • Light All inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 10.08.2024 do 20.08.2024
  • LAST MINUTE

**Elvira – Ravda (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 3.4/5, celkem hodnoceno 94x    Přečíst >>>

Elvira Hotel se nachází v letovisku Ravda a poskytuje ideální polohu pro dovolenou blízko pláže, s množstvím atrakcí v okolí. Hotel je vzdálený 9 minut jízdy od historického města Nesebar, 10 minut jízdy od známé pláže Cacao a 25 km od letiště Burgas, což zajišťuje snadnou dostupnost pro cestující.

Hotel nabízí různé vybavení pro pohodlí hostů, včetně vstupní haly s recepcí, restaurace, internetového připojení, supermarketu a baru. Hosté mohou relaxovat v krásné zahradě s venkovním bazénem, což přispívá k příjemné a klidné atmosféře během jejich pobytu.

Ubytování je k dispozici v pohodlných pokojích, které poskytují výhled na moře, bazén nebo město. Všechny pokoje jsou vybaveny klimatizací, balkonem, kabelovou TV, lednicí a koupelnou se sprchou a bezplatnými toaletními potřebami, což zaručuje komfortní a příjemný pobyt.

Stravování v Elvira Hotelu je zajištěno v rámci programu light all inclusive, který zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu. Hosté mohou také využít neomezené množství vybraných místních alkoholických a nealkoholických nápojů v průběhu dne, což přispívá k bezstarostnému pobytu a možnosti vychutnat si místní gastronomii.

Mezi další služby hotelu patří nepřetržitě otevřená recepce a možnost využití kyvadlové dopravy na požádání. Hotel je situován pouhých 100 m od písečné pláže, kde mohou hosté zdarma využívat lehátka a slunečníky, což zajišťuje pohodlný a relaxační pobyt u moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v Ravdě

Ravda je malebná přímořská vesnice nacházející se na jižním pobřeží Černého moře v Bulharsku, situovaná mezi historickým městem Nesebar a rušným letoviskem Slunečné pobřeží. Tato strategická poloha činí Ravdu pohodlnou a atraktivní destinací pro turisty, kteří chtějí zažít jak klid, tak živý pobřežní život Bulharska. Vesnice je charakteristická svými kouzelnými uličkami, místními trhy a krásnými plážemi, které se táhnou podél pobřeží a nabízejí návštěvníkům dokonalou kombinaci relaxace a objevování. Blízkost Ravdy k Burgasu, který se nachází asi 30 kilometrů na jih, také přidává na její dostupnosti, což z ní činí oblíbené místo jak pro místní, tak i zahraniční turisty.

Geografie Ravdy je charakterizována mírně svažitými plážemi, křišťálově čistou vodou a bujnými zelenými krajinami, které vytvářejí klidné prostředí ideální pro odpočinkovou dovolenou. Vesnice má bohatou historii sahající až do starověku, přičemž archeologické důkazy naznačují, že byla kdysi obývána thráckými kmeny. V průběhu staletí se Ravda vyvinula z malé rybářské komunity v oblíbenou turistickou destinaci, přičemž si stále uchovává své tradiční bulharské kouzlo. Počasí v Ravdě je typicky středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Toto klima zajišťuje dlouhou turistickou sezónu, od pozdního jara do časného podzimu, což umožňuje návštěvníkům užívat si to nejlepší, co tato půvabná vesnice nabízí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Ravda - aktuální počasí a předpověď na následující dny

RAVDA počasí

Jaké vyžití najdete v Ravdě a okolí

Ravda je perspektivní turistická destinace oblíbená pro svou klidnou atmosféru a scenickou krásu. Tato vesnice je ideální pro rodinné dovolené, romantické útěky a pro ty, kteří preferují poklidnější alternativu k rušnějším bulharským letoviskům. Turismus v Ravdě je zaměřen na její úchvatné pláže, kouzelné místní trhy a rozmanité gastronomické možnosti, které lákají svou lahodnou bulharskou kuchyní. Přátelská a vítaná atmosféra vesnice spolu s čistými písečnými plážemi činí z Ravdy ideální místo pro opalování, plavání a příjemné procházky podél pobřeží. Noční život v Ravdě je spíše klidný, s důrazem na uvolněné večery v přímořských barech a restauracích než na rušné kluby, které jsou typické pro nedaleké Slunečné pobřeží.

Mezi významné pláže v Ravdě patří Jižní pláž a Centrální pláž, obě s jemným pískem a čistou vodou, ideálními pro rodiny a plavce. Jižní pláž si získává oblibu díky svým klidným vodám a dobře udržovaným zařízením. Nedaleko se nachází historické město Nesebar, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, které nabízí několik krásných pláží, jako jsou Nesebarská jižní pláž a Slunečné pobřeží. Slunečné pobřeží, jedno z nejznámějších bulharských letovisek, je jen krátkou jízdou autem a nabízí živější a energičtější plážový zážitek s bohatým vodním sportem, plážovými bary a zábavními možnostmi. Tato blízkost umožňuje návštěvníkům Ravdy prožít rozmanité plážové zážitky, od klidných a rodinně orientovaných po živé a dobrodružné.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Ravda nabízí mnoho historických a přírodních památek

Region Ravda spojuje historické památky s přírodními divy, což je ideální pro návštěvníky, kteří touží po kulturních poznatcích a přírodních dobrodružstvích. Starobylé město Nesebar, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je jen krátkou cestou od Ravdy a nabízí bohatou historii sahající přes 3000 let. Procházky úzkými, dlažděnými uličkami lemovanými starobylými kostely, pevnostními hradbami a tradičními bulharskými domy jsou neodmyslitelnou součástí návštěvy. Mezi významné historické památky města patří Kostel sv. Štěpána s jeho výjimečnými freskami, stará bazilika Metropolis a pozůstatky thráckých opevnění.

Ravda a její okolí lákají svou scenickou krásou a různorodými krajinami. Pobřeží je lemováno malebnými plážemi, jako jsou Jižní pláž a Centrální pláž v samotné Ravdě, s jemným pískem a čistými vodami. Nedaleko stojí mys Emine jako dramatická přírodní památka, kde se Balkánské hory setkávají s Černým mořem, nabízející dechberoucí výhledy a možnosti pro turistiku podél drsného pobřeží. Pomorské solné jezero, nedaleko Ravdy, je unikátní přírodní atrakcí s léčivými bahenními lázněmi a solným extraktem, které přitahují návštěvníky zájemce o zdraví a wellness.

Prozkoumání regionu Ravda je bohatým zážitkem, který propojuje starověkou historii s přírodními krásami, čímž se stává oblíbenou destinací pro cestovatele, kteří chtějí objevovat kulturní a přírodní dědictví Bulharska.

Ravda vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Ravdy existuje několik dalších zajímavostí mimo přírodní a historické atrakce, které obohacují zážitek návštěvníků. Jedním z vrcholů je poznávání místní kuchyně, která představuje tradiční bulharské chutě s přímořským nádechem. Mořské plody jako grilovaná ryba, kalamáry a pokrmy s mušlemi jsou zde typické, často doprovázené čerstvou zeleninou a aromatickými bylinkami. Večeře v místních tavernách (tzv. "mehanas") nabízí nejen jídlo, ale také ponoření do bulharských kulinářských tradic, často doprovázené živou hudbou a lidovými vystoupeními, zejména během letních festivalů.

Další aspekt, který byste si v Ravdě neměli nechat ujít, je její živá kulturní scéna, zahrnující různé události a festivaly po celý rok. Vesnice slaví bulharské svátky s vervou, včetně živých průvodů, tradičních tanečních vystoupení a trhů s řemeslnými výrobky. Jednou z nejvýznamnějších událostí je Svátek svatého Mikuláše na začátku prosince, kdy místní oslavují patrona námořníků procesími a slavnostními setkáními.

Architektonicky Ravda nabízí malebné příklady tradičních bulharských domů zdobených barevnými malbami a dřevěnými balkony, odrážejících bohaté kulturní dědictví vesnice. Procházka těmito úzkými uličkami poskytuje náhled do místního života a silného spojení komunity s její minulostí. Navíc setkání s místními řemeslníky, kteří vyrábějí keramiku, textilie a šperky tradičními technikami, nabízí hlubší pochopení řemeslného dědictví Ravdy. Celkově se ponoření do kulturních a kulinářských radovánek Ravdy zaručeně stane nezapomenutelným a obohacujícím zážitkem mimo přírodní a historické památky.

Věděli jste, že ...

.. nedaleko Ravdy leží Pomorské solné jezero, které je známé svými léčivými bahenními lázněmi? Ty jsou využívány pro terapeutické účely od starověku a jsou oblíbené dodnes.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *