Obzor > Obzor Beach Resort > 10denní > Bez stravy

Bulharsko, Obzor, Obzor Beach Resort, za <span>24.990</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 24.990    SLEVA 20%
  • Bez stravy
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 10 dnů
  • Termín – od 01.08.2024 do 10.08.2024
  • LAST MINUTE

****Obzor Beach Resort – Obzor (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 4.1/5, celkem hodnoceno 47x    Přečíst >>>

Hotel Obzor Beach Resort je apartmánový komplex situovaný v severní části letoviska přímo na pláži, asi 1000 m od centra letoviska. Ideální pro relaxační dovolenou i aktivní odpočinek, nabízí kombinaci krásné pláže a skvělého vybavení.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, směnárnou, trezorem, bary, restaurace, venkovní bazény, slunečníky, lehátka, dětský bazén, balneologické centrum, dětský koutek, konferenční sál, internetový sál, business centrum, parkoviště, obchody, minigolf, sportovní vybavení a další.

Ubytování tvoří 524 stylově zařízených apartmánů s úchvatným výhledem na moře. V každém apartmánu najdete pohodlný obývací pokoj s kuchyňským koutem a 1 až 2 ložnice.

Stravování zahrnuje program All Inclusive s bufetovými stoly na snídaně, obědy a večeře. K dispozici jsou také vybrané místní nealkoholické a alkoholické nápoje od 10:00 do 24:00, a káva a čaj od 10:00 do 18:00.

Hotel poskytuje širokou škálu služeb, včetně lázeňského a wellness centra, dětských bazénů, společenské místnosti s různými zábavnými možnostmi, miniklubu a herního koutku pro děti.

Přímo před hotelem se rozprostírá široká písečná pláž s možností půjčení lehátek a slunečníků za poplatek, což umožňuje hostům vychutnat si pobyt u moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Obzor

Obzor je strategicky umístěn podél jižního pobřeží Černého moře v Bulharsku, přibližně na půli cesty mezi hlavními městy Varna a Burgas. Jeho zeměpisná poloha ho řadí do regionu známého pro svou rozmanitou krajinu s kombinací nedotčených pláží, zvlněných kopců a přístupem k Balkánským horám na severozápadě. Městečko se nachází na malém vyvýšeném poloostrově a nabízí úžasný panoramatický výhled na moře a okolní krajinu. Tato výhodná poloha přispívá k jedinečnému kouzlu Obzoru a poskytuje návštěvníkům jak přímořský klid, tak příležitosti k prozkoumání přírodních krás vnitrozemí.

Historie Obzoru je hluboce zakořeněna ve starověku a archeologické důkazy naznačují, že thrácká osídlení v této oblasti se datují tisíce let zpět. Římské dědictví města dokládá římská pevnost Obzor, starobylá pevnost na kopci Golyamo Kale, která za římských dob sloužila jako strategická vojenská základna. V průběhu staletí zažil Obzor vlivy byzantské, osmanské a bulharské kultury, což přispělo k jeho bohaté historické rozmanitosti. Dnes pozůstatky jeho minulosti, včetně starověkých sloupů a archeologických nalezišť, harmonicky koexistují s moderním vybavením, které uspokojí návštěvníky hledající směs historie, kultury a přímořské relaxace. Obzor se středomořským podnebím má horká a suchá léta, což z něj dělá přitažlivou destinaci pro milovníky pláží, zatímco jeho mírnější zimy přispívají k jeho celoroční přitažlivosti.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Obzoru + předpověď

OBZOR počasí

Obzor a jeho krásné pláže

Cestovní ruch v Obzoru se pyšní příjemnými městskými plážemi, kulturními atrakcemi a poklidnou atmosférou, která láká návštěvníky toužící po klidnějším přímořském zážitku. Hlavní pláž v Obzoru je hlavní atrakcí, která nabízí široký úsek zlatého písku jemně se svažujícího do Černého moře. Pláž je lemována kavárnami a bary, které poskytují perfektní prostředí pro opalování, koupání a vychutnávání malebných výhledů. South Beach je další oblíbenou volbou, známá svou uvolněnou atmosférou a čistou vodou. Návštěvníci Obzoru mohou také navštívit nedaleké pláže, jako je pláž Irakli, proslulá svými přírodními krásami a nezastavěným prostředím. Tato pláž, která je součástí přírodní rezervace, nabízí klidný odpočinek a příležitosti k procházkám v přírodě.

Oblast kolem Obzoru nabízí mnoho pobřežních destinací s různorodými plážemi. Pláž Černomorec, nedaleko stejnojmenného města, je ideální pro rodiny díky klidným vodám a příjemné atmosféře. Severně od Obzoru se nachází rezort Zlaté písky, který se pyšní dlouhou písečnou pláží a živou přímořskou atmosférou s množstvím zábavy. Na jihu se nachází město Sozopol s atraktivními plážemi jako Harmani Beach a Kavatsi Beach, které nabízejí odlišné pobřežní zážitky. Rozmanitost pláží v Obzoru a jeho okolí uspokojí různé preference a zajistí, že návštěvníci najdou ideální místo k odpočinku a vychutnání krásy bulharského pobřeží Černého moře.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Obzor nabízí mnoho historických a přírodních památek

Obzor je bohatý jak na historické památky, tak na přírodní krásy, což návštěvníkům poskytuje mnoho různých zážitků. Nejznámější historickou památkou je římská pevnost Obzor na vrcholu kopce Golyamo Kale. Toto archeologické naleziště z římských dob nabízí panoramatické výhledy na moře a město. Pevnost sloužila jako strategický obranný bod a zbytky hradeb, bran a věží odhalují bohatou historii města. Další významnou památkou je kostel sv. Paraskevy, okouzlující pravoslavný kostel v centru starého města Obzor, známý svými nádhernými freskami a kulturním významem.

Milovníci přírody ocení přírodní rezervaci Irakli nedaleko Obzoru, která je skutečným rájem. Pláž Irakli v rezervaci je obklopena nedotčenou přírodou a nabízí klidný a nerušený pobřežní zážitek. Rezervace je domovem rozmanité flóry a fauny, což z ní činí ideální destinaci pro ty, kteří hledají únik do přírody. Další přírodní památkou je Kamchiyski Pyasatsi (Kamchiya Sands), který se pyšní jedinečnými písečnými dunami podél řeky Kamchia. Tato oblast je ideální pro klidné procházky a pozorování ptactva, jelikož řeka poskytuje domov mnoha druhům ptáků. Objevování historických a přírodních památek v oblasti Obzoru nabízí bohaté a rozmanité zážitky, které spojují kulturní objevování s krásami bulharského pobřeží Černého moře.

Obzor vám však nabídne mnohem více ..

Kromě pláží a historických památek nabízí Obzor návštěvníkům živou kulturní scénu a jedinečné zážitky. Město je po celý rok plné různých akcí a festivalů, které oslavují bulharské tradice a vytvářejí živou atmosféru. Festival umění Obzor, který se koná každoročně, přináší pestrou škálu vystoupení, od hudby a tance až po výtvarné umění, a přitahuje místní i mezinárodní umělce. Účast na těchto kulturních akcích poskytuje návštěvníkům hlubší propojení s místní komunitou a vhled do bulharského uměleckého dědictví.

Prozkoumání starého města Obzoru je povinností pro ty, kteří se zajímají o tradiční bulharskou architekturu. Dlážděné uličky, malebná náměstí a historické budovy vytvářejí kouzelnou atmosféru. Městské archeologické muzeum nabízí podrobnější pohled na historii regionu a vystavuje artefakty z různých období, včetně starověkých thráckých a římských předmětů. Chcete-li ochutnat autentické bulharské jídlo, návštěvníci by měli zavítat do místních restaurací a taveren. Bulharská jídla, jako je kavarma (pomalu vařené maso se zeleninou), banitsa (pečivo plněné sýrem a vejci) a shopska salát (osvěžující směs zeleniny a sýru feta), si můžete vychutnat s výhledem na moře. Setkání s místními řemeslníky a návštěva řemeslných obchodů na Starém Městě umožňuje pohlcující zážitek, který nabízí ručně vyráběné suvenýry a vhled do tradičního bulharského řemesla. Tyto kulturní, kulinářské a řemeslné zážitky přispívají k bohatství návštěvy Obzoru a zajišťují nezapomenutelný a autentický průzkum bulharského pobřeží Černého moře.

Možná nevíte, že ...

.. se nedaleko Obzoru nachází archeologické naleziště Petrova Niva, které odhaluje stopy thráckého osídlení? Vykopávky odkryly artefakty, které vrhají světlo na každodenní život a kulturní praktiky thráckých obyvatel a přidávají do regionu zajímavý archeologický aspekt.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *