Ravda > Bijou > 6denní > Light All inclusive

Bulharsko, Ravda, Bijou, za <span>14.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 14.190    SLEVA 29%
  • Light All inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 6 dnů
  • Termín – od 02.09.2024 do 07.09.2024

***Bijou – Ravda (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 70x    Přečíst >>>

Hotel Bijou se nachází přímo na pláži v malebné vesnici Ravda a nabízí výhled na zátoku starého města Nessebar, které je pouhých 10 minut odtud. Tento příjemný resort poskytuje kvalitní služby a servis a je vhodný pro hosty hledající elegantní, ale jednoduché ubytování.

Hotel disponuje 47 pokoji rozloženými na čtyřech podlažích s výtahem. Hosté mají k dispozici recepci s velkým plazmovým televizorem a trezory, restauraci s venkovní částí, lobby bar, SKY bar a bazén na terase s lehátky a slunečníky. Toto vybavení zajišťuje pohodlný pobyt a příjemnou atmosféru pro relaxaci.

Ubytování je v pěkně zařízených dvoulůžkových pokojích s možností až dvou přistýlek. Pokoje jsou vybaveny koupelnou se sprchou a vysoušečem vlasů, SAT-TV, klimatizací, minibarem a balkonem s bočním výhledem na moře a do okolí. Toto ubytování uspokojí zejména nenáročné hosty hledající komfort a základní vybavení.

Stravování v hotelu je formou polopenze s bufetovými snídaněmi a večeřemi. Restaurace nabízí tradiční bulharskou i mezinárodní kuchyni se středomořskou inspirací, široký výběr vín a mnoho koktejlů, což zajišťuje rozmanitý gastronomický zážitek pro hosty.

Hosté mají také k dispozici podzemní parkoviště za příplatek a bezdrátový internet WI-FI zdarma. Pro sportovní a společenské vyžití mohou hosté navštívit střediska Ravda a Nessebar, která nabízejí různé aktivity. Písečná pláž se nachází přímo pod hotelem a lehátka a slunečníky jsou k dispozici za poplatek.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v Ravdě

Ravda je malebná přímořská vesnice ležící na jižním pobřeží Černého moře v Bulharsku, umístěná mezi historickým městem Nesebar a rušným letoviskem Slunečné pobřeží. Tato strategická poloha činí Ravdu pohodlnou a atraktivní destinací pro turisty, kteří chtějí zažít jak klid, tak živý pobřežní život Bulharska. Vesnice je charakteristická svými kouzelnými uličkami, místními trhy a krásnými plážemi, které se táhnou podél pobřeží a nabízejí návštěvníkům dokonalou kombinaci relaxace a objevování. Blízkost Ravdy k Burgasu, který je vzdálen asi 30 kilometrů na jih, také přidává na její dostupnosti, což ji činí oblíbeným místem jak pro místní, tak pro zahraniční turisty.

Geografie Ravdy je charakterizována mírně svažitými plážemi, křišťálově čistou vodou a bujnými zelenými krajinami, které vytvářejí klidné prostředí ideální pro odpočinkovou dovolenou. Vesnice má bohatou historii sahající až do starověku, přičemž archeologické důkazy naznačují, že byla kdysi obývána thráckými kmeny. V průběhu staletí se Ravda rozvinula z malé rybářské komunity v oblíbenou turistickou destinaci, přičemž si stále uchovává své tradiční bulharské kouzlo. Počasí v Ravdě je typicky středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Toto klima zajišťuje dlouhou turistickou sezónu, od pozdního jara do časného podzimu, což umožňuje návštěvníkům užívat si to nejlepší, co tato půvabná vesnice nabízí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě v Ravdě počasí?

RAVDA počasí

Jaké vyžití najdete v Ravdě a okolí

Ravda je rostoucí turistický cíl, který si získává oblibu díky své klidné atmosféře a malebné kráse. Tato vesnice je ideální pro rodinné dovolené, romantické úniky a pro ty, kteří preferují poklidnější alternativu k rušnějším bulharským letoviskům. Turismus v Ravdě se zaměřuje na její nádherné pláže, kouzelné místní trhy a širokou škálu možností stravování, které lákají svou lahodnou bulharskou kuchyní. Přátelská a vstřícná atmosféra vesnice spolu s čistými písečnými plážemi činí z Ravdy ideální místo pro slunění, koupání a příjemné procházky podél pobřeží. Noční život v Ravdě je klidný, s důrazem na relaxační večery v přímořských barech a restauracích spíše než na rušné kluby, které lze nalézt v blízkém Slunečném pobřeží.

Mezi významné pláže v Ravdě patří Jižní pláž a Centrální pláž, obě s jemným pískem a čistou vodou, ideálními pro rodiny a plavce. Jižní pláž si získává oblibu díky svým klidným vodám a dobře udržovaným zařízením. Nedaleko se nachází starobylé město Nesebar, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, které nabízí několik krásných pláží, jako jsou Nesebarská jižní pláž a Slunečné pobřeží. Slunečné pobřeží, jedno z nejznámějších bulharských letovisek, je jen krátkou jízdou autem a poskytuje živější a energičtější plážový zážitek s mnoha vodními sporty, plážovými bary a zábavními možnostmi. Tato blízkost umožňuje návštěvníkům Ravdy užívat si různorodé plážové zážitky, od klidných a rodinně orientovaných po živé a dobrodružné.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Ravda a její historické či přírodní památky

Region Ravda nabízí harmonické spojení historických památek a přírodních divů, které přitahují návštěvníky hledající kulturní poznání i venkovní dobrodružství. Starobylé město Nesebar, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, leží jen kousek od Ravdy a svou bohatou historií, sahající přes 3000 let, láká k procházkám úzkými, dlažděnými uličkami omývanými starobylými kostely, pevnostními hradbami a tradičními bulharskými domy. Mezi impozantní historické památky města patří Kostel sv. Štěpána s jeho vzácnými freskami, stará bazilika Metropolis a pozůstatky starověkých thráckých opevnění.

Ravda a její okolí lákají návštěvníky svými malebnými plážemi, jako jsou Jižní pláž a Centrální pláž v samotné Ravdě, s jemným pískem a průzračnou vodou. Nedaleko stojí mys Emine, dramatická přírodní památka, kde se Balkánské hory střetávají s Černým mořem, nabízející dechberoucí výhledy a možnosti pro turistiku podél divokého pobřeží. Kromě toho je Pomorské solné jezero, krátce vzdálené od Ravdy, unikátní přírodní atrakcí s léčivými bahenními lázněmi a solným extraktem, které lákají návštěvníky zájemce o zdraví a wellness.

Prozkoumání regionu Ravda představuje bohatý mozaikový zážitek, který propojuje starověkou historii s přírodními krásami, čímž se stává atraktivní destinací pro cestovatele toužící po poznání kulturního a přírodního dědictví Bulharska.

Ravda vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Ravdy existuje několik dalších zajímavostí mimo přírodní a historické atrakce, které obohacují zážitek návštěvníků. Jedním z vrcholů je poznávání místní kuchyně, která představuje tradiční bulharské chutě s přímořským nádechem. Mořské plody jako grilovaná ryba, kalamáry a pokrmy s mušlemi jsou zde typické, často doprovázené čerstvou zeleninou a aromatickými bylinkami. Večeře v místních tavernách (tzv. "mehanas") nabízí nejen jídlo, ale také ponoření do bulharských kulinářských tradic, často doprovázené živou hudbou a lidovými vystoupeními, zejména během letních festivalů.

Další aspekt, který byste si v Ravdě neměli nechat ujít, je její živá kulturní scéna, zahrnující různé události a festivaly po celý rok. Vesnice slaví bulharské svátky s vervou, včetně živých průvodů, tradičních tanečních vystoupení a trhů s řemeslnými výrobky. Jednou z nejvýznamnějších událostí je Svátek svatého Mikuláše na začátku prosince, kdy místní oslavují patrona námořníků procesími a slavnostními setkáními.

Architektonicky Ravda nabízí malebné příklady tradičních bulharských domů zdobených barevnými malbami a dřevěnými balkony, odrážejících bohaté kulturní dědictví vesnice. Procházka těmito úzkými uličkami poskytuje náhled do místního života a silného spojení komunity s její minulostí. Navíc setkání s místními řemeslníky, kteří vyrábějí keramiku, textilie a šperky tradičními technikami, nabízí hlubší pochopení řemeslného dědictví Ravdy. Celkově se ponoření do kulturních a kulinářských radovánek Ravdy zaručeně stane nezapomenutelným a obohacujícím zážitkem mimo přírodní a historické památky.

Možná nevíte, že ...

.. má Ravda starověké thrácké kořeny? Archeologické nálezy naznačují osídlení této oblasti už v dobách antiky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *