Varna > Maritim Amelia > 4denní > Ultra All inclusive

Bulharsko, Varna, Maritim Amelia, za <span>19.990</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 19.990    SLEVA 21%
  • Ultra All inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 4 dny
  • Termín – od 24.08.2024 do 27.08.2024
  • LAST MINUTE

*****Maritim Amelia – Varna (Bulharsko)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Maritim Amelia je ideálním místem pro dovolenou díky své výjimečné poloze přímo u pláže a široké nabídce sportovního vyžití. Nachází se v blízkosti nákupních možností, restaurací a barů, které jsou vzdálené přibližně 200 metrů od hotelu. Pro milovníky golfu je golfové hřiště Lighthouse vzdáleno přibližně 25 kilometrů. Letiště Varna je vzdálené asi 40 kilometrů, což umožňuje pohodlný přístup k hotelu.

Hotel se pyšní soukromou písčitou pláží s pozvolným vstupem do moře. Hosté mohou využívat lehátka a slunečníky zdarma, přičemž lehátka od 3. řady od moře jsou k dispozici bez poplatku. Na pláži se nachází sprcha a WC pro pohodlí hostů. K dispozici jsou také čtyři bazény, včetně tří bazénů pro dospělé a jednoho dětského bazénu, kde jsou lehátka a slunečníky rovněž zdarma.

Ubytování v hotelu Maritim Amelia zahrnuje prostorné pokoje typu Deluxe o velikosti přibližně 46 m². Pokoje jsou vybavené klimatizací, koupelnou se sprchou, WC, vysoušečem vlasů, telefonem, TV, minibarem (zdarma) a bezpečnostní schránkou. V pokojích je rovněž k dispozici set pro přípravu kávy a čaje a balkon nebo terasa. Pokoje Deluxe s výhledem do zahrady jsou modernější a nabízí stejné vybavení.

Hotel nabízí rozsáhlé možnosti sportovního vyžití a zábavy. Hosté mohou zdarma využívat animační programy, dětské hřiště, miniklub, fitness centrum, tenisové kurty, fotbalové a volejbalové hřiště, jógu, šachy, stolní tenis, šipky a lukostřelbu. Za poplatek jsou k dispozici služby wellness centra, masáže, golf, motokáry, vodní sporty na pláži a jízda na koni.

Stravování je poskytováno v rámci programu Ultra All Inclusive, který zahrnuje snídaně, pozdní snídaně, obědy a večeře formou bufetu, snack během dne, půlnoční snack a neomezené množství vybraných místních a některých importovaných alkoholických a nealkoholických nápojů. Hosté mají také možnost jednou za pobyt povečeřet nebo poobědvat v à la carte restauraci (při pobytu minimálně 7 nocí, nutná rezervace). Bližší informace o programu Ultra All Inclusive jsou k dispozici po příjezdu do hotelu.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Varna jako top místo pro vaši dovolenou

Varna leží na severovýchodním pobřeží Bulharska, podél Černého moře. Město se vyznačuje rozmanitou geografií, zahrnující písečné pláže, skalnaté útesy a zelené kopce, což přispívá k jeho atraktivitě jako oblíbené turistické destinace. Mírné klima s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami vytváří ideální podmínky pro návštěvníky i podnikatele. Malebné přímořské prostředí doplňuje atraktivitu města.

Varna má významnou historickou hodnotu již od antických dob, kdy byla známa jako Odessos během řeckého a římského období. Její strategická poloha na starověkých obchodních cestách přispěla k jejímu rozvoji jako klíčového přístavu a obchodního centra. Město je rovněž známé Varenskou nekropolí, která pochází z 5. tisíciletí př. n. l. a je jedním z nejstarších a nejcennějších pohřebišť v Evropě. Varna byla během staletí ovlivněna různými kulturami a říšemi, včetně Thráků, Římanů, Byzanců a Osmanů, které zanechaly stopy v její bohaté historické mozaice.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Varnu a aktuální situace

VARNA počasí

Krásná místa ve Varně, která stojí za pozornost

Varna, klíčová turistická destinace na bulharském černomořském pobřeží, je známá širokou škálou atrakcí, které nabízí. Město je proslulé svými krásnými písečnými plážemi, živým nočním životem a kulturními památkami. Mezi nejvyhledávanější pláže ve Varně patří Zlaté písky a Slunečný den. Zlaté písky, vzdálené přibližně 17 kilometrů severně od centra města, jsou oblíbené pro své rozsáhlé úseky jemného písku a bohatou nabídku turistických služeb. Slunečný den, ležící jižně od města, je známý svou klidnější atmosférou a příjemným rodinným prostředím. Městská pláž ve Varně, která se nachází v těsné blízkosti centra, nabízí snadný přístup k slunci a moři pro místní i návštěvníky.

V blízkosti města se nachází několik dalších zajímavých pláží. Na severu, v oblasti Albena, naleznete malebné pobřeží s dobře udržovanými plážemi a čistou vodou, ideální pro klidnější plážový odpočinek. Na jihu, v městečku Sv. Konstantin a Elena, jsou k dispozici půvabné, méně přeplněné pláže a přírodní prameny, které přidávají na atraktivitě této oblasti. Tyto pláže v okolí, spolu s plážemi ve Varně, nabízejí různé možnosti pro vychutnání slunce a moře Černého moře, splňující širokou škálu preferencí a vkusu.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Varna a místní historické či přírodní památky

Region Varny je bohatý na historické a přírodní památky, které nabízejí návštěvníkům pohled do bulharského kulturního dědictví a přírodní krásy. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit je Aladzha Monastýr, starověký křesťanský jeskynní klášter nacházející se v lesích nedaleko Varny. Klášter, který pochází z 12. století, je vytesán do vápencových útesů a zahrnuje řadu kaplí, mnišských cel a malý kostel, které jsou propojeny úzkými chodbami. Místo poskytuje fascinující pohled na asketický život středověkých mnichů a je obklopeno klidným lesem, což z něj činí poklidné místo k prozkoumání.

Další klíčovou historickou památkou je Archeologické muzeum ve Varně, které je domovem světově proslulé Varenské nekropole. Toto starověké pohřebiště, objevené v 70. letech 20. století, pochází z 5. tisíciletí př. n. l. a obsahuje některé z nejstarších nalezených zlatých artefaktů. Muzeum vystavuje tyto poklady a nabízí hluboký vhled do prehistorických kultur regionu. Další zajímavou lokalitou jsou Římské lázně Odessos, nacházející se v srdci Varny, které představují jeden z největších komplexů římských lázní na Balkáně a zdůrazňují význam města během římské říše.

Pro ty, kteří se zajímají o přírodní památky, je Pobiti Kamani, známý také jako Kamenný les, nezbytnou zastávkou. Tento přírodní fenomén, který se nachází asi 18 kilometrů západně od Varny, nabízí jedinečnou krajinu s velkými kamennými sloupy roztroušenými po pouštní krajině. Původ těchto kamenných útvarů zůstává záhadou, s teoriemi sahajícími od přírodní eroze po zkamenělé stromy. Místo svým neobvyklým vzhledem přitahuje návštěvníky a je považováno za národní památku.

Varna však nabízí mnohem víc ..

Navštívíte-li Varnu, neměli byste si nechat ujít další zajímavosti, které toto město skýtá. Varna je dynamické město s bohatou kulturní nabídkou a je známá svými četnými akcemi a tradicemi, které odrážejí její rozmanité historické dědictví. Mezi nejvýznamnější události patří Mezinárodní hudební festival Varna Summer, který je nejstarším hudebním festivalem v Bulharsku a patří mezi klíčové kulturní události města. Tento festival, pořádaný od roku 1926, přitahuje renomované hudebníky a orchestry z celého světa a je nezbytnou zastávkou pro milovníky klasické hudby. Kromě toho Varna hostí Mezinárodní folklorní festival, kde jsou oslavovány tradiční tance, hudba a kostýmy z různých kultur, což nabízí barevný pohled na bulharské i světové lidové tradice.

Varna se může pochlubit i jedinečnou architekturou a moderními kulturními prostory. Mořská zahrada (Morska Gradina), jeden z největších parků na Balkáně, je rozhodně místem, které byste měli navštívit. Tento rozsáhlý park se rozkládá podél pobřeží a nabízí nejen nádherné výhledy na moře, ale také botanické zahrady a různé kulturní atrakce, mezi které patří Varenské akvárium a Námořní muzeum. V rámci parku se nachází také Letní divadlo, kde si můžete vychutnat představení, která sahají od opery až po rockové koncerty, vše v malebném venkovním prostředí.

Vaše cesta do Varny by nebyla kompletní bez ochutnání místních gastronomických specialit. Kuchyně tohoto města nabízí skvělou kombinaci tradičních bulharských pokrmů a čerstvých mořských plodů, což je dáno jeho polohou u Černého moře. Určitě ochutnejte Šopský salát, osvěžující směs rajčat, okurek, papriky a bulharského bílého sýra, a Kebapče, grilované mleté maso ochucené bylinkami. Pro sladký závěr doporučujeme Banicu, pečivo z filo těsta plněné sýrem nebo dýní. Večeře v jedné z varenských restaurací na pobřeží vám umožní si tyto pochoutky vychutnat s výhledem na nádhernou mořskou scenérii, což z vaší návštěvy udělá nezapomenutelný zážitek.

Možná nevíte, že ...

.. se pod moderním městem se nacházejí neprozkoumané thrácké hrobky? Někteří historici věří, že uvnitř těchto starověkých pohřebišť mohou být stále skryté neobjevené poklady.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *