Kiten > Lotos > 8denní > Polopenze

Bulharsko, Kiten, Lotos, za <span>19.419</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 19.419
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 12.08.2025 do 19.08.2025
  • FIRST MINUTE

***Lotos – Kiten (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 3.7/5, celkem hodnoceno 8x    Přečíst >>>

Hotel Lotos se nachází v centru letoviska Kitten, jen 250 metrů od písčité pláže Altiman, a je ideální volbou pro rodinnou dovolenou. Hosté mají v blízkosti restaurace, bary, obchody a různé turistické atrakce, včetně vodních sportů na pláži. Mezinárodní letiště Burgas je vzdáleno 54 km, což zajišťuje snadnou dostupnost.

Hotel nabízí moderní ubytování v čtyřpatrové budově s pěkným výhledem na letovisko. K dispozici je recepce s trezory, lobby bar, snídaňová restaurace s terasou, venkovní bazén s dětskou částí a bar u bazénu. Hosté mohou využít lehátka a slunečníky u bazénu zdarma, zatímco na pláži jsou k dispozici za poplatek. WiFi připojení je zdarma v lobby, parkování je možné přímo u hotelu.

Pokoje jsou vkusně zařízené, prostorné a klimatizované, vybavené satelitní TV, lednicí, balkonem a vlastní koupelnou. Hosté mohou požádat o dětskou postýlku a jídelní židličku, všechny pokoje jsou nekuřácké. Stravování zahrnuje snídaně formou bufetu, další stravovací možnosti se nacházejí v okolních restauracích.

Pro aktivní hosty hotel nabízí stolní tenis, biliár, půjčovnu kol a na pláži motorizované i nemotorizované vodní sporty. Hotel disponuje také pěkným venkovním bazénem pro relaxaci. Pláž Altiman je oblíbená díky svému pozvolnému vstupu do moře a nabídce vodních sportů, zábavnímu parku a službám plavčíků.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Kiten

Kiten, ležící podél úchvatného jižního pobřeží Bulharska, je okouzlující přímořská lokalita s bohatou směsí geografie, historie a příznivého počasí. Geograficky se Kiten nachází v provincii Burgas, mezi Černým mořem a horou Strandža, a poskytuje návštěvníkům ohromující kulisu. Blízkost města k těmto přírodním zázrakům nabízí rozmanitou škálu rekreačních aktivit, od sluncem zalitých dnů na písečných plážích až po objevování svěží horské krajiny. Pobřeží se táhne několik kilometrů a nedotčené pláže jako Atliman Beach a Urdoviza Beach přitahují jak milovníky slunce, tak vodní nadšence. Okolní přírodní krásy, včetně hustých lesů a pobřežních útesů, dodávají městu půvab a dělají z něj destinaci, která uspokojí jak plážové návštěvníky, tak milovníky přírody.

Historicky má Kiten kořeny sahající až do staletí, se stopami starověké thrácké a řecké civilizace v regionu. V průběhu let se vyvinula v oblíbenou turistickou destinaci, přičemž si zachovala své místní kouzlo. Historie města se odráží v jeho architektuře, která mísí tradiční bulharské prvky s uvolněnou přímořskou atmosférou. Pokud jde o počasí, Kiten má středomořské podnebí, které se vyznačuje horkými a suchými léty, takže je ideální destinací pro ty, kteří hledají dny na pláži zalité sluncem. Teplé počasí se protáhne až do podzimu, čímž se prodlouží turistická sezóna a návštěvníci budou moci zažít krásu Kitenu po většinu roku.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Kiten počasí a předpověď na další dny

KITEN počasí

Krásná místa v Kitenu, která stojí za pozornost

Cestovní ruch v Kitenu je poháněn především jeho úžasnými pobřežními atrakcemi, což z něj činí vyhledávanou destinaci pro plážové nadšence i milovníky přírody. Městské pláže, charakteristické zlatým pískem a průzračnou modrou vodou, poskytují dokonalé prostředí pro relaxaci a vodní aktivity. Pláž Atliman, jeden z nejoblíbenějších úseků podél pobřeží Kiten, přitahuje návštěvníky svou širokou písečnou rozlohou a řadou plážových zařízení. Mělké a klidné vody z něj dělají ideální místo pro rodiny a ty, kteří si chtějí užít klidné koupání. Pláž Urdoviza, další klenot v Kitenu, je známá svou odlehlejší atmosférou, obklopená malebnými útesy a nabízí klidný odpočinek všem, kteří hledají klidnější plážový zážitek.

Mimo Kiten nabízí nedaleký region další pláže, které přispívají k atraktivitě této oblasti. Pláž Silistar, která se nachází v přírodním parku Strandža, je nedotčený úsek pobřeží s jemným pískem a čistou vodou, který poskytuje odlehlejší a přírodní prostředí. Pláž Dune ve městě Carevo je známá svou jedinečnou dunou a je oblíbená mezi windsurfaři a kiteboardisty. Tyto rozmanité pláže uspokojují různé preference, od živé a rušné atmosféry hlavních pláží v Kitenu až po klidnou a nedotčenou krásu těch v okolním regionu, což zajišťuje, že návštěvníci mají během svého pobytu řadu možností, jak prozkoumat a užít si.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Kitenu minout

Okolí Kitenu oplývá historickými památkami a přírodními zázraky, což návštěvníkům poskytuje širokou škálu atrakcí k objevování. Jednou z významných historických památek je kostel sv. Mikuláše v blízkém městě Primorsko. Tento pravoslavný kostel z 17. století je architektonickým klenotem, zdobený složitými nástěnnými malbami a ikonami, které odhalují náboženské a umělecké dědictví regionu. Kostel není jen místem uctívání, ale také památkou na kulturní historii, která po staletí formovala pobřežní komunity.

Milovníci přírody by neměli vynechat přírodní park Strandža, který se rozkládá přes horu Strandža a sahá až k pobřeží Černého moře. Tato chráněná oblast je rájem pro biologickou rozmanitost, s rozmanitými ekosystémy, vzácnými rostlinami a jedinečnou divokou zvěří. Návštěvníci mohou prozkoumávat turistické stezky, objevovat starověké thrácké svatyně, meandrující řeky a husté lesy. Přírodní krása Strandža nabízí klidný kontrast k rušným plážím Kitenu a poskytuje klidné útočiště pro přírodovědce.

Nedaleká přírodní rezervace Ropotamo je známá svou nedotčenou krajinou a rozmanitou flórou a faunou. Řeka Ropotamo se vine bujnou zelení a je domovem různých druhů ptáků, jako jsou volavky a kormoráni. Výlet lodí po řece umožňuje návštěvníkům ocenit nedotčenou krásu rezervace a její jedinečný ekosystém. Ať už se věnujete objevování starobylých kostelů nebo se ponoříte do nedotčené přírody chráněných oblastí, region kolem Kitenu nabízí bohatou tapisérii historických a přírodních památek, které zaujmou každého cestovatele.

V Kitenu najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Kromě krásných pláží a přírodních divů nabízí Kiten bohatý kulturní zážitek plný událostí, tradic a místní kuchyně, které by si návštěvníci neměli nechat ujít. Jednou z hlavních atrakcí je každoroční Mezinárodní folklorní festival, který se koná v Kitenu a představuje bohaté kulturní dědictví Bulharska a dalších zúčastněných zemí. Tradiční taneční vystoupení, hudba a barevné kostýmy vytvářejí slavnostní atmosféru a umožňují návštěvníkům ponořit se do živého ducha bulharského folklóru.

Pokud jde o gastronomii, objevování místních mořských lahůdek je v Kitenu nezbytností. Blízkost města k Černému moři zajišťuje hojnost čerstvých úlovků a restaurace s mořskými plody podél nábřeží nabízejí různé pokrmy, jako jsou grilované ryby, chobotnice a krevety. Tradiční bulharská kuchyně je také dobře zastoupena, v místních tavernách se podávají vydatná jídla jako kavarma (pomalu vařené maso a zelenina) a banitsa (slané pečivo). Ochutnávka těchto kulinářských lahůdek je skvělým způsobem, jak zažít chutě regionu.

Procházka starým městem Kiten odhalí okouzlující architekturu a uvolněnou atmosféru. Město je poseté malými obchůdky, kde návštěvníci najdou místní řemesla a suvenýry. Kostel svatého Jiří s výrazným červenobílým exteriérem je dalším architektonickým skvostem, který stojí za prozkoumání. Účast na místních zvycích, jako je oslava tradičních svátků a festivalů, poskytuje hlubší pochopení způsobu života komunity. Ať už si vychutnáváte místní chutě, užíváte si kulturní akce nebo zkoumáte historické a architektonické skvosty města, Kiten nabízí komplexní a obohacující zážitek pro ty, kteří hledají víc než jen slunce a písek.

Možná nevíte, že ...

.. oblast kolem Kitenu není známá jen svými plážemi, ale také rozmanitými ekosystémy? Přírodní park Strandža nedaleko Kitenu je jedním z nejstarších v Bulharsku a je domovem jedinečných rostlinných a živočišných druhů, z nichž některé nenajdete nikde jinde na světě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *