Kiten > Lotos > 12denní > Polopenze

Bulharsko, Kiten, Lotos, za <span>25.459</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 25.459
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 27.06.2025 do 08.07.2025
  • FIRST MINUTE

***Lotos – Kiten (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 3.7/5, celkem hodnoceno 9x    Přečíst >>>

Hotel Lotos se nachází v centru letoviska Kitten, jen 250 metrů od písčité pláže Altiman, a je ideální volbou pro rodinnou dovolenou. Hosté mají v blízkosti restaurace, bary, obchody a různé turistické atrakce, včetně vodních sportů na pláži. Mezinárodní letiště Burgas je vzdáleno 54 km, což zajišťuje snadnou dostupnost.

Hotel nabízí moderní ubytování v čtyřpatrové budově s pěkným výhledem na letovisko. K dispozici je recepce s trezory, lobby bar, snídaňová restaurace s terasou, venkovní bazén s dětskou částí a bar u bazénu. Hosté mohou využít lehátka a slunečníky u bazénu zdarma, zatímco na pláži jsou k dispozici za poplatek. WiFi připojení je zdarma v lobby, parkování je možné přímo u hotelu.

Pokoje jsou vkusně zařízené, prostorné a klimatizované, vybavené satelitní TV, lednicí, balkonem a vlastní koupelnou. Hosté mohou požádat o dětskou postýlku a jídelní židličku, všechny pokoje jsou nekuřácké. Stravování zahrnuje snídaně formou bufetu, další stravovací možnosti se nacházejí v okolních restauracích.

Pro aktivní hosty hotel nabízí stolní tenis, biliár, půjčovnu kol a na pláži motorizované i nemotorizované vodní sporty. Hotel disponuje také pěkným venkovním bazénem pro relaxaci. Pláž Altiman je oblíbená díky svému pozvolnému vstupu do moře a nabídce vodních sportů, zábavnímu parku a službám plavčíků.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Kiten jako top místo pro vaši dovolenou

Kiten, ležící podél úchvatného jižního pobřeží Bulharska, je okouzlující přímořská lokalita s bohatou směsí geografie, historie a příznivého počasí. Geograficky se Kiten nachází v provincii Burgas, mezi Černým mořem a horou Strandža, a poskytuje návštěvníkům ohromující kulisu. Blízkost města k těmto přírodním zázrakům nabízí rozmanitou škálu rekreačních aktivit, od sluncem zalitých dnů na písečných plážích až po objevování svěží horské krajiny. Pobřeží se táhne několik kilometrů a nedotčené pláže jako Atliman Beach a Urdoviza Beach přitahují jak milovníky slunce, tak vodní nadšence. Okolní přírodní krásy, včetně hustých lesů a pobřežních útesů, dodávají městu půvab a dělají z něj destinaci, která uspokojí jak plážové návštěvníky, tak milovníky přírody.

Historicky má Kiten kořeny sahající až do staletí, se stopami starověké thrácké a řecké civilizace v regionu. V průběhu let se vyvinula v oblíbenou turistickou destinaci, přičemž si zachovala své místní kouzlo. Historie města se odráží v jeho architektuře, která mísí tradiční bulharské prvky s uvolněnou přímořskou atmosférou. Pokud jde o počasí, Kiten má středomořské podnebí, které se vyznačuje horkými a suchými léty, takže je ideální destinací pro ty, kteří hledají dny na pláži zalité sluncem. Teplé počasí se protáhne až do podzimu, čímž se prodlouží turistická sezóna a návštěvníci budou moci zažít krásu Kitenu po většinu roku.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Kitenu + předpověď

KITEN počasí

Kiten a jeho krásné pláže

Cestovní ruch v Kitenu je poháněn především jeho úžasnými pobřežními atrakcemi, což z něj činí vyhledávanou destinaci pro plážové nadšence a milovníky přírody. Městské pláže se zlatým pískem a průzračnou modrou vodou nabízejí ideální místo pro relaxaci a vodní aktivity. Pláž Atliman, jeden z nejoblíbenějších úseků podél pobřeží Kiten, přitahuje návštěvníky svou širokou písečnou rozlohou a řadou plážových zařízení. Mělké a klidné vody činí tuto pláž ideálním místem pro rodiny a ty, kteří si chtějí užít poklidné koupání. Pláž Urdoviza, další klenot Kitenu, je známá svou klidnější atmosférou, obklopená malebnými útesy, a nabízí poklidný únik pro ty, kteří hledají klidnější plážový zážitek.

Nedaleký region nabízí další pláže, které přispívají k atraktivitě této oblasti. Pláž Silistar, která se nachází v přírodním parku Strandža, je nedotčeným úsekem pobřeží s jemným pískem a čistou vodou, který poskytuje odlehlejší a přírodní prostředí. Pláž Dune ve městě Carevo je známá svou unikátní dunou a je oblíbená mezi windsurfaři a kiteboardisty. Tyto rozmanité pláže uspokojují různé preference, od živé a rušné atmosféry hlavních pláží v Kitenu až po klidnou a nedotčenou krásu těch v okolním regionu, což zajišťuje, že návštěvníci mají během svého pobytu mnoho možností k prozkoumání a užití.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Kitenu minout

Oblast kolem Kitenu oplývá historickými památkami a přírodními zázraky, které návštěvníkům poskytují širokou škálu atrakcí k prozkoumání. Jednou z klíčových historických památek je kostel sv. Mikuláše v nedalekém městě Primorsko. Tento pravoslavný kostel ze 17. století je architektonickým skvostem, zdobený složitými nástěnnými malbami a ikonami, které odhalují náboženské a umělecké dědictví regionu. Kostel není jen místem uctívání, ale také svědectvím o kulturní historii, která formovala pobřežní komunity po staletí.

Pro milovníky přírody je návštěva přírodního parku Strandža povinnou zastávkou. Tento park se rozprostírá přes horu Strandža a dosahuje až k pobřeží Černého moře, což z něj činí chráněnou oblast bohatou na biologickou rozmanitost. Obsahuje různé ekosystémy, vzácné druhy rostlin a jedinečnou divokou zvěř. Návštěvníci mohou prozkoumávat turistické stezky, objevovat starověké thrácké svatyně, meandrující řeky a husté lesy. Přírodní krása Strandža nabízí klidný kontrast k rušným plážím Kitenu a poskytuje klidné útočiště pro milovníky přírody.

Dalším přírodním pokladem v okolí je přírodní rezervace Ropotamo, známá svou nedotčenou krajinou a rozmanitou flórou a faunou. Řeka Ropotamo se vine bujnou zelení a je domovem různých druhů ptáků, včetně volavek a kormoránů. Výlet lodí po řece umožňuje návštěvníkům ocenit nedotčenou krásu rezervace a její jedinečný ekosystém. Ať už objevujete staleté kostely nebo se ponoříte do nedotčené přírody chráněných oblastí, region kolem Kitenu nabízí bohatou tapisérii historických a přírodních památek, které potěší každého cestovatele.

V Kitenu najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Kromě nádherných pláží a přírodních divů nabízí Kiten také živý kulturní zážitek s množstvím akcí, tradic a místní kuchyně, které by si návštěvníci neměli nechat ujít. Jednou z hlavních atrakcí je každoroční Mezinárodní folklorní festival, který se koná v Kitenu a představuje bohaté kulturní dědictví Bulharska a dalších zúčastněných zemí. Tradiční taneční vystoupení, hudba a barevné kostýmy vytvářejí slavnostní atmosféru a umožňují návštěvníkům ponořit se do živého ducha bulharského folklóru.

Pokud jde o kuchyni, objevování místních mořských lahůdek je v Kitenu nezbytností. Blízkost města k Černému moři zajišťuje hojnost čerstvých úlovků a restaurace s mořskými plody podél nábřeží nabízejí různé pokrmy, jako jsou grilované ryby, chobotnice a krevety. Tradiční bulharská kuchyně je také dobře zastoupena, v místních tavernách se podávají vydatná jídla jako kavarma (pomalu vařené maso a zelenina) a banitsa (slané pečivo). Ochutnávka těchto kulinářských lahůdek je skvělým způsobem, jak zažít chutě regionu.

Procházka starým městem Kiten odhalí okouzlující architekturu a uvolněnou atmosféru. Město je poseté malými obchůdky, kde návštěvníci najdou místní řemesla a suvenýry. Kostel svatého Jiří s výrazným červenobílým exteriérem je dalším architektonickým skvostem, který stojí za prozkoumání. Účast na místních zvycích, jako je oslava tradičních svátků a festivalů, poskytuje hlubší pochopení způsobu života komunity. Ať už si vychutnáváte místní chutě, užíváte si kulturní akce nebo zkoumáte historické a architektonické skvosty města, Kiten nabízí komplexní a obohacující zážitek pro ty, kteří hledají víc než jen slunce a písek.

Možná nevíte, že ...

.. se v přírodním parku Strandža nacházejí starověké petroglyfy vyryté do skal? Tyto petroglyfy nejsou široce známé, přesto se jedná o unikátní zajímavost.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *