Nesebar > Sol Nessebar Bay & Mare > 15denní > All Inclusive

Bulharsko, Nesebar, Sol Nessebar Bay & Mare, za <span>47.369</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 47.369
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 24.06.2025 do 08.07.2025
  • FIRST MINUTE

*****Sol Nessebar Bay & Mare – Nesebar (Bulharsko)

Hodnocení návštěvníků: 4.3/5, celkem hodnoceno 105x    Přečíst >>>

Sol Nessebar Bay & Mare je luxusní hotelový komplex v klidné oblasti asi 1,5 km od centra Nessebaru, přímo u písečné pláže s přístupem po schodech. Nabízí široké spektrum vybavení a služeb pro pohodlný pobyt hostů.

Vybavení hotelu zahrnuje prostornou vstupní halu s recepcí a výtahy, restaurace s nekuřáckou zónou, bary a minimarket. Venkovní areál disponuje bazény, sluneční terasou s lehátky a barem u bazénu. Pro děti je k dispozici samostatný dětský bazén s hradem a skluzavkami, dětské hřiště a omezený počet parkovacích míst za poplatek.

Ubytování je k dispozici ve 338 pokojích na 7 patrech. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastní koupelnou se vanou, vysoušečem vlasů, minibarem (za poplatek), klimatizací, trezorem (za poplatek), televizorem se satelitním příjmem, telefonem a balkonem. Za příplatek lze zvolit pokoje s výhledem na moře nebo komfortnější pokoje ve vyšších patrech. Rodinné pokoje s výhledem na moře mají dvě dvoulůžkové ložnice oddělené spojovacími dveřmi.

Stravování je zajištěno formou All Inclusive s bufetovými snídaněmi, obědy a večeřemi. Hosté mohou využívat místní alkoholické a nealkoholické nápoje od 10:00 do 23:00 hodin a lehké občerstvení od 11:00 do 17:00 hodin.

V rámci hotelu jsou k dispozici sportovní a zábavní aktivity jako basketbal, volejbal, posilovna, stolní tenis a animační programy pro děti i dospělé. Lehátka a slunečníky u bazénu jsou poskytovány zdarma. Za poplatek je možné využít biliár, jízdní kola, plachtění, surfing, tenis nebo šlapací loďky. Hosté mohou také využít wellness a beauty centrum v sousedním hotelu SOL Nessebar Palace.

Pláž je v bezprostřední blízkosti hotelu, jen 70 metrů, s možností pronájmu lehátek a slunečníků. Na pláži je také nabídka vodních sportů za poplatek.

Hotel umožňuje ubytování malých domácích mazlíčků do 5 kg za příplatek. Nabízí bezdrátové internetové připojení zdarma a možnost hlídání dětí za poplatek. Pro děti jsou pořádány speciální animační programy a dětské diskotéky, což činí tento hotel ideálním místem pro rodinnou dovolenou.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Bulharsku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Nesebar

Nesebar, ležící na úzkém skalnatém poloostrově podél bulharského pobřeží Černého moře, je městem historického významu a úchvatných přírodních krás. Město má strategickou polohu, s pevninou je spojeno úzkou šíjí, díky čemuž je malebným spojením země a moře. Okolní geografie se vyznačuje úžasnými výhledy na pobřeží s křišťálově čistými vodami Černého moře, které objímají poloostrov. Jedinečná poloha Nesebaru hrála klíčovou roli v jeho historii, protože byl zpočátku osídlen Thráky a později se během klasického období stal prosperující řeckou kolonií. V průběhu staletí bylo pod vlivem různých civilizací, včetně byzantské, osmanské a bulharské, což vedlo k podmanivému spojení architektonických stylů a kulturních vlivů.

Historie Nesebaru je pozoruhodně zachována v dobře udržované středověké architektuře, díky čemuž je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Město zdobí starobylé kostely, úzké dlážděné uličky a tradiční dřevěné domy, které odrážejí jeho rozmanité kulturní dědictví. Mezi pozoruhodné památky patří kostel sv. Sofie a Starý metropolitní kostel, oba se složitými freskami a architektonickými prvky, které představují umělecké úspěchy příslušných období. Strategická poloha města z něj také učinila důležité centrum obchodu a námořních aktivit v celé jeho historii. Díky středomořskému klimatu zažívá Nesebar horká léta a mírné zimy, což z něj činí ideální destinaci pro návštěvníky, kteří hledají jak kulturní poznávání, tak přímořskou relaxaci v historicky bohatém a přirozeně krásném prostředí.


Prohlédnout více fotografií >>>


Nesebar - aktuální počasí a předpověď na následující dny

NESEBAR počasí

Nesebar a jeho krásné pláže

Nesebar je turistickým magnetem, který přitahuje návštěvníky svou okouzlující kombinací historie, kultury a pobřežní krásy. Město, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, je kulturní pokladnicí, která láká milovníky historie toužící prozkoumat jeho zachovalou středověkou architekturu a starověké památky. Návštěvníci mohou bloudit malebným Starým Městem, kde každý krok odhaluje staletí historie, od kostela sv. Štěpána po ikonický Větrný mlýn, které všechny přispívají k jedinečnému charakteru města. Archeologické muzeum v Nesebaru nabízí hlubší vhled do minulosti regionu, vystavuje artefakty od starověké keramiky po byzantské a středověké předměty. Kromě historického kouzla jsou hlavní atrakcí Nesebaru pláže. Nedaleké Slunečné pobřeží je živé a oblíbené letovisko známé svým rušným nočním životem, vodními sporty a dlouhým úsekem zlatého písku. Pláže samotného Nesebaru, jako je South Beach a Central Beach, nabízejí klidnější atmosféru s úžasným výhledem na Černé moře, což je ideální pro opalování a relaxaci.

V nedalekém regionu vyniká Sveti Vlas svými nedotčenými plážemi, včetně pláže Dinevi Marina, kde si návštěvníci mohou užít směs slunce a moře spolu s pohodlím nedalekých zařízení. Pomorie, další pobřežní město v blízkosti Nesebaru, nabízí pláž Pomorie, která je známá svým léčivým bahnem a slanou vodou. Tyto nedaleké pláže doplňují nabídku samotného Nesebaru a poskytují řadu možností pro návštěvníky pláží, kteří hledají rozmanité přímořské zážitky podél bulharského pobřeží Černého moře.

Nezapomeňte si před cestou do Bulharska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Nesebar a jeho historické či přírodní památky

Region Nesebar je hluboce zakořeněn v historii a jeho krajina je poseta mnoha historickými památkami a přírodními divy. Jednou z nejvýznamnějších atrakcí je Starý Nesebar, živé muzeum s dobře zachovanými středověkými kostely, starobylými hradbami a tradičními bulharskými domy. Kostel svaté Sofie, pocházející z 5. století, je důkazem byzantské minulosti města, s nádhernými freskami a architektonickými detaily. Kostel Krista Pantokratora a kostel St. John Aliturgetos dále ukazují složité umělecké a kulturní dědictví, které definují Nesebar. Antické divadlo v Nesebaru, postavené během římské éry, je svědectvím o historickém významu města a slouží jako místo pro různé kulturní akce a představení.

Nesebar je obklopen přírodními krásami, které dodávají regionu jeho kouzlo. Jezero Pomorie, nedaleko Nesebaru, je pobřežní laguna s jedinečnými solnými pánvemi. Jezero není jen malebným místem, ale také útočištěm pro různé druhy ptáků, což z něj činí ráj pro pozorovatele ptactva. Nedaleké jezero Atanasovsko je známé svým léčivým bahnem, které přitahuje návštěvníky hledající wellness a relaxaci. Cape Emine, nacházející se severně od Nesebaru, je přírodní památkou, kde se balkánské hory setkávají s Černým mořem a nabízí ohromující panoramatické výhledy. Prozkoumání těchto historických a přírodních památek poskytuje komplexní a obohacující zážitek pro návštěvníky toužící ponořit se do rozmanité mozaiky regionu Nesebar.

V Nesebaru najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Nesebaru, kromě historických a přírodních zajímavostí, existuje mnoho aspektů, které přispívají ke kouzlu města a kulturnímu životu. Nesebar je známý svými živými akcemi a festivaly, které oslavují místní tradice. Každoroční Mezinárodní folklorní festival proměňuje město v jeviště s živými tanečními vystoupeními, tradiční hudbou a barevnými kroji z různých kultur. Účast na těchto akcích poskytuje jedinečnou příležitost ponořit se do bohatého mixu světového folklóru a zažít teplo bulharské pohostinnosti.

V Nesebaru, kde si návštěvníci mohou dopřát tradiční bulharskou kuchyni, nesmí chybět kulinářský průzkum. Město je poseté okouzlujícími restauracemi a tavernami, které podávají místní speciality. Vyzkoušejte vyhlášenou bulharskou banitsu, listové pečivo plněné sýrem a vejci, nebo salát Shopska, osvěžující směs rajčat, okurek, paprik a sýru feta. Milovníci mořských plodů mohou ochutnat čerstvé úlovky z Černého moře, připravené v různých lahodných pokrmech. Nábřežní promenáda nabízí nádherné prostředí, kde si můžete vychutnat tyto kulinářské lahůdky a přitom se ponořit do malebného výhledu na moře.

Dalším aspektem, který byste si v Nesebaru neměli nechat ujít, je prozkoumávání místních trhů a řemeslných obchodů. Dlážděné uličky Starého Města jsou lemovány malebnými obchůdky nabízejícími ruční řemesla, tradiční bulharské textilie a suvenýry. Spojení s místními řemeslníky a získávání jedinečných suvenýrů dodává návštěvě osobní nádech a umožňuje hlubší spojení s kulturním dědictvím města. Ať už se účastníte živého festivalu, vychutnáváte si místní lahůdky nebo prozkoumáváte živou scénu místních trhů, tyto zážitky přispívají k mnohostrannému lákadlu Nesebaru a činí z něj destinaci, která chytne srdce těch, kdo ji navštíví.

Možná nevíte, že ...

.. má město Nesebar charakteristický tvar, který připomíná lidské srdce? Někteří místní věří, že jedinečné uspořádání města s úzkým poloostrovem a křivolakými uličkami má symbolický význam, který představuje srdce a duši pobřeží Černého moře.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *